Ana içeriğe atla

Yepyeni Bir Blog: istestrateji.com

Merhaba,


2012 yılının Temmuz ayında salimtanriverdi.blogspot.com.tr isimli bloğumda öğrendiklerimi paylaşmak adına yazıları kaleme almaya başlamıştım. Bloğumdaki ilk yazıda Blog âlemine girme sebebimi şu cümlelerle açıklamıştım.


Kariyerinin henüz başındaki birisi olarak, beni mesleki açıdan en çok tatmin edecek olanın çalıştığım alanı öğrenmek ve bunu da durmadan yapabiliyor olmak olacak. Evde oturarak ya da iş yerinde bizlere verilen görevlerle bunu yapmak da çok mümkün değil bana göre. İnsanın bir şeyler yazmaya çabalaması gerçekten de çok zorlayıcı, en azından şimdilik benim için böyle. Yazabilmek için okumak, gezmek görmek, konuşmak, takip etmek ve tüm bunları hiç durmadan yapıyor olabilmek gerekiyor. Madem, sırf yazabilmek için bunları yapmam gerekecekse ben bu işte varım diyorum.
İşte bu blog öğrenme serüvenime bir katkı, öğrendiklerimi de paylaşmamı sağlayacak bir araç olacak.
Bu âlemde bir ben eksiktim diyor, bu bloğun sizler ve benim için güzel bir öğrenme ve paylaşma serüveni olmasını diliyorum.”


Geri dönüp bir değerlendirme yaptığımda, yazmanın bana çok büyük katkılarının olduğunu gördüm. Bu yalnızca kariyerimle ilgili değil, tıpkı benim gibi olan; okumayı, öğrenmeyi ve paylaşmayı seven birbirinden güzel insanları tanımama da vesile olmasıyla ilgiliydi.

istestrateji.com da işte böyle güzel insanların bir araya geldiği muhteşem bir yer. Buradaki profesyoneller okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi, araştırmayı, gezmeyi, yazmayı ve en güzelini; paylaşmayı seviyorlar.

Blogdaki profesyonellerin işlerini ne denli ciddiye aldıklarını görünce, çok da uzak olmayan bir gelecekte istestrateji.com’un bir referans site haline geleceğini görebiliyorum. Bunu sadece sitenin ne kadar titiz şekilde hazırlandığından bile anlamak mümkün.

Tabi istestrateji.com yalnızca profesyonellerin yazılarının olduğu bir mecra değil, aynı zamanda uzmanlık videolarının, haberlerin, röportajların, sunumların, infografiklerin ve hatta eğitim haberlerinin de olduğu tam bir iş portalı, referans site konumunda olacak.

istestrateji.com’un yazarlarından birisi olarak, Eğitim İletişimi, Öğretim Tasarımı, Eğiticilik Becerileri, Sunum Becerileri gibi daha çok Yetişkin Eğitimini ilgilendiren konularda yazacak ve konuşacağım.

Yepyeni paylaşımlara ve harika bir öğrenme serüvenine vesile olacak istestrateji.com’da yeni yazılarda görüşmek dileğiyle.

Şimdilik hoşçakalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yüzyüze Eğitimin Sonu mu Geliyor?

Yüzyüze eğitimin sonunun geldiğine, en azından şimdilik, inananlardan değilim. İnsan, insan olduğu sürece temasa ihtiyacı olacaktır. Ama yine de mevcut gelişmeleri görmezden gelemeyiz. Arkadan gelen dijital yerliler mevcut ezberi hepten unutturacak gibi görünüyor.  Bunlara ek olarak dünyada ve Türkiye’de hızla artan mobil teknoloji alt yapısı, mobil çalışan sayısını da arttırmaya başladı. Çalışanlar artık iş yerlerine gitmeden; kafelerde, evde, parkta, bahçede ve belki de yolculuk esnasında çalışabilmekteler. Ayrıca iş yerleri de maliyetlerini düşürmek için çalışanlarını dışarıya yönlendirmeye başladı. Bir araştırmaya göre 2015’te 1.3 milyar kişinin mobil çalışan olması bekleniyor. Yani insanlar artık tek bir fiziki mekanda bulunmak zorunda kalmayacaklar. Tüm bu gelişmeler ister istemez yüzyüze eğitimin geleceğini bizlere sorgulatıyor. Her ne kadar etkinliği diğer öğrenme metodlarına göre daha güçlü olsa da dünyadaki teknolojik gelişmeler ve artan maliye...

Yazılarımla İKY Dergideyim

Bundan sonra her ay düzenli olarak İKY dergide yazılarımla birlikte yer alacağım. BEKAD tarafından hazırlanan " İnsan Kaynakları Yönetimi " dergisi  insan kaynakları, kişisel gelişim ve personel mevzuatı konularında yoğunlaşmış durumda. Eylül sayısındaki ilk yazım eğitimini de verdiğim "Kolonya Etkisi/ Uyanmak İsteyen" olacak. Bir tur kişisel gelişim yazısı diyebilirim. Son derece dolu bir içerikle okuyucusunun huzuruna çıkan dergiye abone olmanızı öneririm. Sevgiler, Salim Dergiye abonelik için lütfen tıklayın.

Müthiş Psikoloji, Hayır Diyebilme Sanatı - Sınırların Kadar Özgürsün

Sanırım en çok zorlandığımız konulardan bir tanesi sınırlarımızı korumak. Bunun bir çok nedeni var tabii. Örneğin yetiştirilme tarzımız. Bu kitapta çok güzel örneklerle neden sınırlarımızı koruyamadığımızı ve HAYIR diyemediğimizi anlatıyor. Kitap bence herkesin okuması gereken bir eser. Arka kapaktan... Gerçekten “özgür” müsünüz? Dilediğiniz zaman dilediğiniz yemeği yiyebiliyor olmak mıdır sizce özgürlük? Toplumsal hiçbir baskı hissetmeden içinizden geldiği gibi giyinebiliyor olmak mı yoksa? Canınızın istediği saatte uyuyup, canınızın istediği saatte uyanarak, yine canınızın istediği saatlerde istediğiniz kadar çalışarak, ihtiyacınız olan parayı kazanabilmeniz mi? Bir hafta sonu tatilinde cep telefonunuzu kapattığınızda mı özgür hissediyorsunuz sadece kendinizi? Hayatınızla ilgili her kararınızı sadece kendinizi düşünerek mi alıyorsunuz? Kaderinizin ipleri tamamen sizin elinizde mi? Başkalarının sizden yararlandığını düşündüğünüz oluyor mu? Kaybetmekten korktuğunuz insanlar yok mu? D...