Ana içeriğe atla

Ekşi Sözlükten Dökülenler...


Ekşi sözlükten dökülenler

Sanıyorum kamuoyunun aklındakini öğrenmenin en kolay yollarından biri de ekşi sözlük. Madem işimiz kurumsal eğitim. Bir bakalım kamuoyu ne düşünüyor bunun hakkında? Eğitim departmanı, öğretim tasarımı ve eğitim sorguladıklarımız arasında.
Hazırsanız buyurun ekşi sözlük koridorlarına!




  1. genelde insan kaynakları departmanının içerisinde bulunur.

    şirket içi eğitimleri ve çalışanların uygulama alanlarında yönlendirilebileceği - gönderilebileceği şirket dışı eğitimleri araştırır, düzenler ve kimi zaman bu eğitimleri verir.
(blucuore, 30.12.2008 13:55 ~ 13:56)
  1. üç hafta üstüste hafta sonu eğitim yazan bir departmana sahip bir kurumda çalışıyorsanız bolca sövme idmanı yaptırır insana.

    eski bir mahalle maçı klişesiyle sesleniyorum kendilerine;

    "allahınız yok mu lan sizinnn"



  1. odtü eğitim fakültesinden başka bir yerde verilmeyen ders, sce701.***

    bu işle uğraşanların hem bilim adamı, hem mühendis hem de sanatçı yaklaşımı içerisinde olmasını gerektiren süreç.
(hos cakal, 26.08.2005 21:06)
  1. üniversitelerin böte bölümlerinde okutulan ders. dersin verdiği yetkinlik, bir öğretim sürecinin tüm elemanlarının düşünülerek en verimli şekilde nasıl tasarlanabileceği üzerinedir.

    iyi bir öğretim tasarımcısı olmak için:

    - yeni bir şeyler düşünmeli yaratıcı olmalı,
    - sağlam bir tasarım yapmalı verimli olmalı,
    - çok mantıklı düşünmeli, tasarımın hiç bir yeri saçma olmamalı.

    böyle olmak gerekliymiş efendim...
(ubim, 12.10.2009 11:00 ~ 19.01.2011 13:49)
  1. öğrenen ihtiyaçlarına göre belirlenen hedefler doğrultusunda sistematik bir tasarım yani bir ürün çıkarma işidir. bu çalışmalar genellikle program geliştirme, materyal hazırlama gibi kavramlarla karıştırılır.

    halbuki program geliştirme ile hazırlanan eğitim programı dersiçi ve dersdışı etkinlikleri kapsarken öğretim tasarımı herhangi bir eğitim programında yer alan bir ders veya ünite olabilir. materyal hazırlama da öğretim tasarımının aşamalarından sadece bir tanesidir.



  1. doğal köşelerimizin, çıkıntılarımızın hayatta yuvarlanırken bize ve başkalarına batmaması için uflanıp, zımparalanması sekansı.kalitesine ve vizyonuna göre insanı eşşek, eşşeği insan edebilir.
(otisabi, 16.05.2000 13:53)
  1. turkiye de vasat durumda olan sadece bilgi yigini yapmayi hedefleyen sistem. az gelismis ulkelerde bos seyler ogretilerek halkin ayrintilara takili kalmasi saglanir turkiyede bunlardan biridir. hindistanda da trigonometrik cetvel tamamen ezberletiliyor. amac ilerlemek degil ilerledigini zannettirmek. aslolan insanin kendini egitmesidir
(newage, 05.07.2000 09:28)
  1. antropolojik acidan bakarsak olaya egitim,kasitli kültürleme sürecidir.ammavelakin pragmatizm acisindan bakacak olursaniz bireyi topluma faydali hale getirme sürecidir.skolastik acidan ise bireyi tanrı imparatorlugunun üyesi haline getirme sürecidir.
    türkiye acisindan ise,gencecik beyinlere işkence çektirip salalım çayıra anlayışıyla çalışan çökmüş bi sistemciktir.
(sasemef, 26.02.2002 17:30)
  1. bilginin gerekliliğini, bilgi birikiminin azını fazlasını, düşünmeyi, sorgulamayı, düşünceyi serbest bırakmayı, yetenekleri geliştirmeyi, ezberlemeyi, okulu, öğrenmeyi, öğreteni, öğreneni yeniden sorgulamamız gerektiğine işaret eden çok parçalı bir bütündür.
(pilachka, 17.10.2002 01:29)

  1. anayasanın kırkikinci maddesi ile belirlenmiş eğitim ilkesi şöyledir;
    "atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre, devletin
    gözetim ve denetimi altında"
    bu esaslara aykırı bir eğitim kurumu açılamaz.
    türkçeden başka hiçbir dil, eğitim ve öğretim kurumlarında türk vatandaşlarına ana dilleri olarak okutulamaz ve öğretilemez.

    (bkz: bkz kutsal bilgi kaynağı bile öyle diyor)
(daphne, 15.11.2002 16:03)

  1. olmaması durumunda öğretimin de boşa gideceği olgu...
(smart, 15.11.2002 16:08)
  1. onemli bisey.. mi acaba... (bkz: bill gates)
(shab, 07.12.2002 22:40)

  1. turkiyede olsaydı mukemmel olucak bi seyin adı*.. ayrıca egitim-ogretim adı altında aldıgımız, daha dogrusu oramızdan buramızdan tasacak sekilde dolduruldugumuz _ogretim_ in yanında yer alarak _ogretim_ in hakkını cok yiyen kelime aynı zamanda.. ve de turk olmamızdan olsa gerek turk zekasının mukemmel orneklerinin geneline verilmis ad yine .. sen doldur o kadar ogrenincinin kafasını, en bisey algılayabilecekleri zamanda cartla curtla, etrafılarındaki en ufak bi yurumezligi bile fark edemesinler - goremesinler.. zaten mekanikti kimyasal denklemdi dururken nelerine dunya gorusu falan ... hakikaten ayrı bise su turk olmak.. gurur duyuyorum ben sahsen** ..
(hekate, 07.12.2002 23:04 ~ 23:05)
  1. her sinif ve kademedeki insanlarin düsünce ve davranislarinda yanlisi degil dogruyu, zararliyi degil faydaliyi, zulmü degil adaleti, kötüyü degil iyiyi seçip, uygun vasitalarla, ameli meleke kazandirmaya verilen ad.... *
(kevin, 06.02.2004 02:37)
  1. kadıköy'ün 27 mahallesinden biridir. hasanpaşa, feneryolu, fikirtepe, dumlupınar, merdivenköy, zühtüpaşa mahalleleri ile sınırdaşdır. marmara üniversitesi göztepe kampüsünü içermesinden dolayı bu ismi almıştır. minibüs caddesi ziverbey mevkiinin kuzey tarafı olarak tarif edilebilir.
(oric, 27.05.2004 09:12 ~ 09:27)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Ben Eksiktim

Bir Ben Eksiktim   ·          İş hayatına hemen hemen yeni başlamış biri olarak İK alanında yeni bir şeyler söyleyebilir miyim? ·          Piyasada bunca aksakallı varken senin gibi bir çömeze de ne oluyormuş? Otur oturduğun yerde! ·          Ama ben yazamam ki! Beceremem bu işleri. ·          İçim kıpır kıpır, söyleyecek çok şeyim var.  Ama nasıl yapsam acaba? İnsan bir şeye niyetlenmesin. Hemen konforunu bozacak tüm durumlara karşı ister istemez savunmaya geçiyor hatta saldırıyor. Kişisel gelişim kitaplarında bolca gördüğüm atalet durumu bu olsa gerek. Bir şeyi yapmayı istiyor, nasıl yapacağınızı biliyor, yaptığınız zaman ne gibi sonuçlar oluşacağını öngörüyorsunuz ama yine de yapmıyorsunuz. İşte bu güne kadar benim yaptığım da tam olarak buydu: Kocaman bir atalet çukurunun içinde debelenip durmak. ...

Yüzyüze Eğitimin Sonu mu Geliyor?

Yüzyüze eğitimin sonunun geldiğine, en azından şimdilik, inananlardan değilim. İnsan, insan olduğu sürece temasa ihtiyacı olacaktır. Ama yine de mevcut gelişmeleri görmezden gelemeyiz. Arkadan gelen dijital yerliler mevcut ezberi hepten unutturacak gibi görünüyor.  Bunlara ek olarak dünyada ve Türkiye’de hızla artan mobil teknoloji alt yapısı, mobil çalışan sayısını da arttırmaya başladı. Çalışanlar artık iş yerlerine gitmeden; kafelerde, evde, parkta, bahçede ve belki de yolculuk esnasında çalışabilmekteler. Ayrıca iş yerleri de maliyetlerini düşürmek için çalışanlarını dışarıya yönlendirmeye başladı. Bir araştırmaya göre 2015’te 1.3 milyar kişinin mobil çalışan olması bekleniyor. Yani insanlar artık tek bir fiziki mekanda bulunmak zorunda kalmayacaklar. Tüm bu gelişmeler ister istemez yüzyüze eğitimin geleceğini bizlere sorgulatıyor. Her ne kadar etkinliği diğer öğrenme metodlarına göre daha güçlü olsa da dünyadaki teknolojik gelişmeler ve artan maliye...

Yazılarımla İKY Dergideyim

Bundan sonra her ay düzenli olarak İKY dergide yazılarımla birlikte yer alacağım. BEKAD tarafından hazırlanan " İnsan Kaynakları Yönetimi " dergisi  insan kaynakları, kişisel gelişim ve personel mevzuatı konularında yoğunlaşmış durumda. Eylül sayısındaki ilk yazım eğitimini de verdiğim "Kolonya Etkisi/ Uyanmak İsteyen" olacak. Bir tur kişisel gelişim yazısı diyebilirim. Son derece dolu bir içerikle okuyucusunun huzuruna çıkan dergiye abone olmanızı öneririm. Sevgiler, Salim Dergiye abonelik için lütfen tıklayın.