Ana içeriğe atla

TEGEP Atölye Ocak Buluşması: Kişisel Gelişim Eğitimleri Ne Kadar Kişisel?

TEGEP atölye çalışmalarına devam ediyor.

30 Ocak’ta gerçekleşecek atölye çalışmasında kişisel gelişim eğitimleri irdelenecek. Şahsen de ilgimi çeken atölyeyle ilgili geniş açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz. Yıldız Holding Horizon Gıda – Satış Eğitim Müdürlüğü görevinini yürüten Sayın Erkan Dündar'ın panel yöneticiliğinde gerçekleşecek etkinliğe gitmenizi tavsiye ederim.




Şirketler yıllardır iş hayatındaki davranışsal konuları çözmek için çalışanlarına kişisel  gelişim eğitimleri sağlıyor. Bu eğitimler sonucunda katılımcıların elbette bir takım kazanımları oluyor.

Fakat;

  • Çalışanların gelişimi ve başarısında bu eğitimlerin katkısı nedir ve bu kazanımlar işe ne kadar dönüşüyor? 
  • İnsanların farklı perspektiflere taşınması ve tutum değişikliği için Powerpoint sunumlar’ın ötesinde neler var?
  • Çalışanlar, tutum ve davranışlarındaki engelleri aşmakta kişisel gelişim eğitimlerinden ne kadar yarar sağlıyor? 
  • Kişisel gelişim eğitim konuları iş hayatıyla ne kadar bağlantılı? 
  • Katılımcılar öğrendiklerini iş hayatına ne kadar yansıtabiliyorlar?
  • Eğitmenlerin bu konulardaki yetkinliklerini nasıl ayırt ediyoruz? 
  • Yeni dönemde eğitim yöneticileri de farklı kişisel gelişim modellerine ne kadar  hakim olmalılar?  
  • Eğitim yöneticileri de artık içerik hakkında kendilerini geliştirmeli mi?
  • Sektörde kişisel gelişim eğitim konularının bilimselliğinden nasıl emin oluyoruz?


Yukarıda sıraladağımız pek çok soruyu ve konuyu ele alacağımız; farklı perspektifleri hem eğitmenler hem de eğitim yöneticileri gözünden dinleyeceğimiz bir panel gerçekleştireceğiz.

Panel yöneticisi:
  • Erkan Dündar (Yıldız Holding Horizon Gıda – Satış Eğitim Müdürü)


Panelistler
  • Alev Patlak, Hayat Holding - Akademi Hayat Grup Müdürü 
  • Çağlayan Bodur , Dale Carnagie –Genel Müdür
  • Gözde Berber Özbalaban,  MCT- Danışman
  • Suzan Yeşildağ Can, Turkcell- Turkcell Akademi


Tarih: 30.01.2014, Perşembe

Saat: 17:00-19:30



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yazılarımla İKY Dergideyim

Bundan sonra her ay düzenli olarak İKY dergide yazılarımla birlikte yer alacağım. BEKAD tarafından hazırlanan " İnsan Kaynakları Yönetimi " dergisi  insan kaynakları, kişisel gelişim ve personel mevzuatı konularında yoğunlaşmış durumda. Eylül sayısındaki ilk yazım eğitimini de verdiğim "Kolonya Etkisi/ Uyanmak İsteyen" olacak. Bir tur kişisel gelişim yazısı diyebilirim. Son derece dolu bir içerikle okuyucusunun huzuruna çıkan dergiye abone olmanızı öneririm. Sevgiler, Salim Dergiye abonelik için lütfen tıklayın.

Yüzyüze Eğitimin Sonu mu Geliyor?

Yüzyüze eğitimin sonunun geldiğine, en azından şimdilik, inananlardan değilim. İnsan, insan olduğu sürece temasa ihtiyacı olacaktır. Ama yine de mevcut gelişmeleri görmezden gelemeyiz. Arkadan gelen dijital yerliler mevcut ezberi hepten unutturacak gibi görünüyor.  Bunlara ek olarak dünyada ve Türkiye’de hızla artan mobil teknoloji alt yapısı, mobil çalışan sayısını da arttırmaya başladı. Çalışanlar artık iş yerlerine gitmeden; kafelerde, evde, parkta, bahçede ve belki de yolculuk esnasında çalışabilmekteler. Ayrıca iş yerleri de maliyetlerini düşürmek için çalışanlarını dışarıya yönlendirmeye başladı. Bir araştırmaya göre 2015’te 1.3 milyar kişinin mobil çalışan olması bekleniyor. Yani insanlar artık tek bir fiziki mekanda bulunmak zorunda kalmayacaklar. Tüm bu gelişmeler ister istemez yüzyüze eğitimin geleceğini bizlere sorgulatıyor. Her ne kadar etkinliği diğer öğrenme metodlarına göre daha güçlü olsa da dünyadaki teknolojik gelişmeler ve artan maliyetler

Eğitimin Usain Bolt’u Olmak İçin Garantili 5 Yol

Malumunuz 2012 Londra Yaz Olimpiyatları görkemli bir kapanışla sona erdi.  İyi çalışan, sabır gösteren, planlı ve programlı olan sporcular, dolayısıyla ülkeler emeklerinin karşılığını aldılar. Tabii bir çok sporcu ve ülke olimpiyatlara damgasını vurmuştur ama bana göre oyunlara asıl damgasını vuran tek  bir sporcu vardı: Usain Bolt. 1986 doğumlu Jamaikalı Sprinter Olimpiyat Stadyumu'nda yapılan atletizm yarışmalarında erkekler 200 metre finalinde, 19.32 saniyelik derecesiyle, dünya rekoru kıramasa da kariyerinde ikinci kez 200 metre olimpiyat altınına uzandı. Ve bunu tarihte yapan ilk atlet oldu. Usain Bolt Peki Bolt’u başarıya götüren etkenlerin iyi bir eğitim vermekle ne ilgisi olabilir? Bana göre Bolt’a bakarak feyzalabileceğimiz bir çok nokta var. Ben başarının tanımlanmasını pek sevmiyorum. Her ne kadar başlıkta garantili beş yoldan bahsetsem de doğru olana gitmenin birden fazla yolu var. İşte bu yazıda da bana göre bir eğitmeni tıpkı Bolt gibi başarıya götüre