Ana içeriğe atla

Kipa Gençlik Atölyesi, Gençlerin Kariyerine Yön Verecek


Türkiye’nin önde gelen perakende zinciri Kipa, bugün Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği desteğiyle başlattığı Gençlik Atölyesi ile gençlerin iş bulma ve kariyerlerine yön verme açısından yaşadıkları sıkıntıları ortadan kaldırmayı hedefliyor.


Kipa CEO’su Jeff Adams: “Kipa Gençlik Atölyesi ile gençlerle iş hayatı arasında köprü kurmayı hedefliyoruz. Ülkemizin dört bir yanındaki gençlerin başarılı bir kariyere adım atabilmeleri için imkanlarımızı ve uzmanlığımızı kullanmaya devam edeceğiz.”


Gençler için fırsatlar yaratmak amacıyla her yıl çok sayıda proje yürüten perakende zinciri Kipa, bu kez genç işsizliğini azaltmak için önemli bir projeye imza atıyor. Kipa Gençlik Atölyesiadını taşıyan ücretsiz egitim projesi ile gençler hem iş hayatlarında hem de günlük hayatlarında kullanabilecekleri temel becerileri eğlenceli materyaller ve dersler eşliğinde geliştirme imkanını yakalıyor.


Bugün Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü’nde düzenlenen bir açılış töreniyle kapılarını açan Kipa Gençlik Atölyesi, ilk aşamada bu bölümdeki öğrencilere destek verecek. Atölye kapsamında 18 – 25 yaş grubundaki gençlerin faydalanabileceği öğrenim materyalleri ücretsiz olarak sunuluyor. Beş farklı modülden oluşan eğitimlerden sınıf içi ortamda ya da internet üzerinden www.kipagenclikatolyesi.com adresine girilerek faydalanılabilecek. Beş modülden oluşan eğitim, gençlerin iş bulma veya kariyerlerine yön verme açısından yaşayabilecekleri kaygıları ortadan kaldırmayı hedefliyor. Eğitim modüllerini tamamlayan gençlere başarılarını belgeleyen ve iş hayatında kendilerine yardımcı olacak online sertifika da sunuluyor.


“GENÇLERİN KARŞILAŞTIĞI SORUNLARI ÇÖZMEYİ HEDEFLİYORUZ”


Açılış töreninde atölyenin tanıtımını Kipa Eğitim ve Geliştirme Müdürü Betül Yalçın Emlek yaparken, Kipa Finans Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Bengü İleri ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yaratıcı fikirlere sahip bir gençler, bazen bu fikirleri somut bir stratejiye dökmekte, bazen karar vericileri ikna etmekte, bazen bu stratejiyi hayata dökecek bir ekibi kurmakta, ya da karşısına çıkan ilk güçlüklerle baş etmekte zorluk çekebiliyorlar. Kipa Gençlik Atölyesi ile bu sorunları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz.”




Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Arbak, Kipa’nın Gençlik Atölyesi’ni fakülteleri ile başlatmasından gurur duyduklarını belirterek, atölyenin fakültenin yenilikçi ve öncü ruhuna uygunluğunun altını çizdi. İngilizce İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gül Bayraktaroğlu ise törende şöyle konuştu: “Üniversitelerle iş yaşamının işbirliği yapmasının öğrencilerimiz açısından çok faydalı. Gençlik Atölyesi’nin Kipa ile işbirliğimizin ilk adımı olduğuna inanıyorum.”


Atölyenin destekçileri arasında yer alan Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Platformu Başkanı Serdar Dinler de, Kipa Gençlik Atölyesi’nin öğrencilere iş hayatında ihtiyaç duyacakları temel becerilerin yanı sıra girişimcilik ruhunu da aşılayacağını vurguladı.


“ÖĞRENCİLERLERLE İŞ HAYATI ARASINDA KÖPRÜ KURUYORUZ”



Kipa CEO’su Jeff Adams ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Farklı alanlarda çalışan iş arkadaşlarımıza yıllardır destek sağlayan, yenilikçi ve etkin eğitim programları yürütüyoruz. Bu eğitim programlarımızın bir kısmı da, aramıza yeni katılan genç arkadaşlarımıza yönelik. 8 bini aşkın çalışma arkadaşımıza verdiğimiz eğitimlerden yola çıkılarak hazırlanan bu program, eğitim alanında uzman kişilerle birlikte geliştirildi. Gençlik Atölyesi gençlerin işverenlerin aradığı aktarılabilir becerileri edinmesi konusunda destek olacak şekilde hazırlandı. Sunulan egzersiz çalışmaları, bu becerilerin hayata geçirilmesine ve iş yerinde faydasının anlaşılmasında gençlere yardımcı olacak. Kipa Gençlik Atölyesi ile gençlerle iş hayatı arasında köprü kurmayı hedefliyoruz. Ülkemizin dört bir yanındaki gençlerin başarılı bir kariyere adım atabilmeleri için imkanlarımızı ve uzmanlığımızı kullanmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yazılarımla İKY Dergideyim

Bundan sonra her ay düzenli olarak İKY dergide yazılarımla birlikte yer alacağım. BEKAD tarafından hazırlanan " İnsan Kaynakları Yönetimi " dergisi  insan kaynakları, kişisel gelişim ve personel mevzuatı konularında yoğunlaşmış durumda. Eylül sayısındaki ilk yazım eğitimini de verdiğim "Kolonya Etkisi/ Uyanmak İsteyen" olacak. Bir tur kişisel gelişim yazısı diyebilirim. Son derece dolu bir içerikle okuyucusunun huzuruna çıkan dergiye abone olmanızı öneririm. Sevgiler, Salim Dergiye abonelik için lütfen tıklayın.

Yüzyüze Eğitimin Sonu mu Geliyor?

Yüzyüze eğitimin sonunun geldiğine, en azından şimdilik, inananlardan değilim. İnsan, insan olduğu sürece temasa ihtiyacı olacaktır. Ama yine de mevcut gelişmeleri görmezden gelemeyiz. Arkadan gelen dijital yerliler mevcut ezberi hepten unutturacak gibi görünüyor.  Bunlara ek olarak dünyada ve Türkiye’de hızla artan mobil teknoloji alt yapısı, mobil çalışan sayısını da arttırmaya başladı. Çalışanlar artık iş yerlerine gitmeden; kafelerde, evde, parkta, bahçede ve belki de yolculuk esnasında çalışabilmekteler. Ayrıca iş yerleri de maliyetlerini düşürmek için çalışanlarını dışarıya yönlendirmeye başladı. Bir araştırmaya göre 2015’te 1.3 milyar kişinin mobil çalışan olması bekleniyor. Yani insanlar artık tek bir fiziki mekanda bulunmak zorunda kalmayacaklar. Tüm bu gelişmeler ister istemez yüzyüze eğitimin geleceğini bizlere sorgulatıyor. Her ne kadar etkinliği diğer öğrenme metodlarına göre daha güçlü olsa da dünyadaki teknolojik gelişmeler ve artan maliyetler

Değişim

Bu blogta, eğitimle ilgili ve son dönemlerde de koçlukla ilgili yazdığım birkaç yazı dışında farklı konular kaleme almıyorum. Genelde insana dokunan yazılar paylaşmaya çalıştım. Kariyer hayatımda İnsanı, sistem gibi makinenin bir parçası olarak gören işlerden elimden geldiğince kaçındım. Belki de bu sebeple eğitimi diğer İK süreçlerine göre daha çok sevdim. Bir eğitim tasarımı yapmak, içerik hazırlamak, hazırlanan içeriği ister uzaktan ister yakından olsun sunmak, kişide değişime vesile olmak… İşte bu ve daha sayamadığım birçok şey beni eğitimle ilgili birisi yaptı. Hayatımın başka hiçbir kısmında eğitimden aldığım keyfi alamadım. Keza koçluk da böyle bir şey… İnsana dokunuyor. Kişilerin hayatında olumlu dönüşümler ve gelişimler oluşturmanıza vesile oluyor. İşte bu tam da bana göre. Bazen neden diye soruyorum. Neden kişilerin hayatlarında değişime ve gelişime vesile olacak işleri çok seviyorum. Belki de bunun cevabı, tüm hayatım boyunca gelişim ve değişimin en büyük arzuları