Ana içeriğe atla

Barselona ve JCI Gençler İçin Bir Adım Atıyor


Dünyanın en büyük liderlik ve girişimcilik organizasyonu Junior Chamber International’ın (JCI) Başkanı İsmail Haznedar, dünya gençlerini güçlendirmek ve gelişim fırsatlarını artırmak üzere oluşturdukları yeni programı Barselona Futbol Kulübü Josep Maria Bartomeu i Floreta’ya sundu.





124 ülkede 5.000 şubesi, 200 bini aşkın aktif üyesi ve 2 milyon mezunu ile faaliyet gösteren dünyanın en yaygın liderlik ve girişimcilik organizasyonu Junior Chamber International (JCI) Başkanı İsmail Haznedar, dünyanın en iyi futbol takımları arasında gösterilen Barselona Futbol Kulübü’ne gerçekleştirdiği ziyarette Kulüp Başkanı  Josep Maria Bartomeu i Floreta ve Kulüp CEO’su Ignacio Mestre ile buluştu. Görüşmede JCI’ın 2015 yılında hayata geçirmek üzere planladığı yeni programı olan Gençleri Güçlendirme Fonu konusunda uluslararası arenada birlikte çalışma konusu üzerinde paylaşımlar yapıldı. Ziyarete ilişkin olarak İsmail Haznedar; "Bu yıl bizler için özel bir dönem, JCI’ın 100. yılını kutluyoruz. Bu özel dönemde gençleri güçlendirdiğimiz ve uluslararası alanda projelere fon yarattığımız yeni bir programı hayata geçirmek üzere Yönetim Kurulumuz ile hemfikir kaldık, ve bu programı paydaşlarımız ve ortaklarımız ile uygulanabilir düzeye getirmek üzere hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.” dedi.


Toplantıda Haznedar, Kulüp Başkanı Bartomeu’yu, 28-31 Temmuz 2015 tarihlerinde New York’da gerçekleştirilecek JCI’ın Küresel İşbirliği Zirvesi’ne (Global Partnership Summit) konuşmacı olarak davet etti. New York’ta gerçekleştirilecek zirvede, gençleri güçlendirecek ve yeni projeleri desteklemeyi hedefleyen fonun yapılanması ve işbirliği detayları şekillendirilmesi hedeflenmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yazılarımla İKY Dergideyim

Bundan sonra her ay düzenli olarak İKY dergide yazılarımla birlikte yer alacağım. BEKAD tarafından hazırlanan " İnsan Kaynakları Yönetimi " dergisi  insan kaynakları, kişisel gelişim ve personel mevzuatı konularında yoğunlaşmış durumda. Eylül sayısındaki ilk yazım eğitimini de verdiğim "Kolonya Etkisi/ Uyanmak İsteyen" olacak. Bir tur kişisel gelişim yazısı diyebilirim. Son derece dolu bir içerikle okuyucusunun huzuruna çıkan dergiye abone olmanızı öneririm. Sevgiler, Salim Dergiye abonelik için lütfen tıklayın.

Yüzyüze Eğitimin Sonu mu Geliyor?

Yüzyüze eğitimin sonunun geldiğine, en azından şimdilik, inananlardan değilim. İnsan, insan olduğu sürece temasa ihtiyacı olacaktır. Ama yine de mevcut gelişmeleri görmezden gelemeyiz. Arkadan gelen dijital yerliler mevcut ezberi hepten unutturacak gibi görünüyor.  Bunlara ek olarak dünyada ve Türkiye’de hızla artan mobil teknoloji alt yapısı, mobil çalışan sayısını da arttırmaya başladı. Çalışanlar artık iş yerlerine gitmeden; kafelerde, evde, parkta, bahçede ve belki de yolculuk esnasında çalışabilmekteler. Ayrıca iş yerleri de maliyetlerini düşürmek için çalışanlarını dışarıya yönlendirmeye başladı. Bir araştırmaya göre 2015’te 1.3 milyar kişinin mobil çalışan olması bekleniyor. Yani insanlar artık tek bir fiziki mekanda bulunmak zorunda kalmayacaklar. Tüm bu gelişmeler ister istemez yüzyüze eğitimin geleceğini bizlere sorgulatıyor. Her ne kadar etkinliği diğer öğrenme metodlarına göre daha güçlü olsa da dünyadaki teknolojik gelişmeler ve artan maliyetler

Eğitimin Usain Bolt’u Olmak İçin Garantili 5 Yol

Malumunuz 2012 Londra Yaz Olimpiyatları görkemli bir kapanışla sona erdi.  İyi çalışan, sabır gösteren, planlı ve programlı olan sporcular, dolayısıyla ülkeler emeklerinin karşılığını aldılar. Tabii bir çok sporcu ve ülke olimpiyatlara damgasını vurmuştur ama bana göre oyunlara asıl damgasını vuran tek  bir sporcu vardı: Usain Bolt. 1986 doğumlu Jamaikalı Sprinter Olimpiyat Stadyumu'nda yapılan atletizm yarışmalarında erkekler 200 metre finalinde, 19.32 saniyelik derecesiyle, dünya rekoru kıramasa da kariyerinde ikinci kez 200 metre olimpiyat altınına uzandı. Ve bunu tarihte yapan ilk atlet oldu. Usain Bolt Peki Bolt’u başarıya götüren etkenlerin iyi bir eğitim vermekle ne ilgisi olabilir? Bana göre Bolt’a bakarak feyzalabileceğimiz bir çok nokta var. Ben başarının tanımlanmasını pek sevmiyorum. Her ne kadar başlıkta garantili beş yoldan bahsetsem de doğru olana gitmenin birden fazla yolu var. İşte bu yazıda da bana göre bir eğitmeni tıpkı Bolt gibi başarıya götüre